nieuws

Slim slopen betekent beter hergebruik van bouwmaterialen

bouwbreed

moerkapelle ­ Het begrip slopen associeert menigeen eerder met iets drastisch en eindigheid dan met slimheid en voortbestaan. Toch zijn met slim slopen veel bouwmaterialen zo te verwijderen dat ze nog bruikbaar zijn.

Een bedrijf dat zijn bestaan dankt aan het verwijderen en aan de man brengen van herbruikbare bouwproducten is Bouwcarrousel BV in Moerkapelle. Volgens schattingen van dit aannemings­ en handelsbedrijf, vooral actief in Den Haag en omgeving, zullen de komende 10 jaar in Den Haag ruim 10.000 woningen worden gesloopt. Ongeveer 60 procent daarvan is gerenoveerd.

Vaak zijn kozijnen, keuken, toilet en deuren vervangen en daarom nog opnieuw bruikbaar. Dit producthergebruik scoort het hoogst op de prioriteitenladder van het milieubeleid omdat er geen nieuwe grondstof en energie nodig is om een product te maken.

Materiaalstromen

Reageer op dit artikel