nieuws

Renovatie van sluis Eefde eerder klaar

bouwbreed

den haag ­ De sluis Eefde is al weer open voor de scheepvaart. De sluis is sinds vorige week donderdag vrijgegeven en dat is twee dagen eerder dan gepland. Schippers moeten wel rekening houden met langere schut­ en wachttijden dan normaal. Dit houdt verband met de verwachte drukte in het scheepvaartverkeer en afrondende werkzaamheden.

Sinds 19 juli werkte aannemer Genius Vos in opdracht van Rijkswaterstaat aan de eerste fase van de renovatie van de sluis. In de afgelopen periode is de 100 ton zware sluisdeur aan de IJsselzijde vervangen, zijn conserveringswerkzaamheden gepleegd en zijn de nieuwe besturings­ en bewegingswerken geïnstalleerd. De vervroegde openstelling is te danken aan het voorspoedige verloop van het werk; ook het nieuwe besturingsprogramma is vlot geïnstalleerd en getest.

In de bouwvak van 2004 wordt de renovatie aan de sluis afgerond. Dan wordt de sluisdeur aan de zijde van het Twentekanaal vervangen.

Reageer op dit artikel