nieuws

Pfleiderer mikt weer op miljard

bouwbreed

neumarkt ­ Pfleiderer verwacht dit jaar opnieuw enkele tientallen miljoenen winst te maken op een omzet van even boven de miljard euro. De markten voor meubels en houten basisproducten zijn weliswaar lastig maar de infratechniek biedt goede compensatie.

Pfleiderer sloot twee maanden geleden in een joint­venture met BAM een overeenkomst voor de levering van een vast dwarsliggerssysteem voor de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en de Belgische grens. Met de opdracht is 80 miljoen euro gemoeid. De onderhandelingen om hetzelfde systeem toe te passen op het hogesnelheidstraject van Taipeh naar Kaohsiung in Taiwan, staan kort voor de afsluiting. Eerder leverde Pfleiderer de liggers volgens de Rhedatechnologie aan de spoorwegbouwers tussen Neurenberg en Ingolstadt.

Om de kosten te reduceren voert Pfleiderer bezuinigingen door die structureel 50 miljoen euro moeten opleveren. In de eerste helft van het jaar werden 275 banen geschrapt. De personele sterkte van het concern dat in negen landen eigen vestigingen heeft is afgeslankt tot 6000 medewerkers.

Reageer op dit artikel