nieuws

Oranjewoud betaalt vervolguitkering

bouwbreed Premium

heerenveen ­ Oranjewoud gaat de vervolguitkering voor 150 ontslagen werkgevers betalen. Dat staat het sociaal plan dat CNV Dienstenbond en De Unie met het ingenieursbureau overeen zijn gekomen. Ook FNV Bondgenoten heeft zich bij de afspraken van de twee andere bonden aangesloten.

Onder de huidige regeling krijgt een werkgever die bij het verstrijken van de loongerelateerde ww­uitkering nog steeds werkloos is, compensatie voor de weggevallen vervolguitkering. De manier waarop dat gebeurt, hangt af van de vraag of iemand aanspraak kan maken op bijstand of niet. Afhankelijk van de leeftijd van de werkloze werknemer kan de extra uitbetalingsperiode 6 tot 24 maanden duren. In de huidige kabinetsplannen wordt deze regeling afgeschaft en zijn mensen aangewezen op de bijstand of het inkomen van een partner.

Reageer op dit artikel