nieuws

Nijmeegse fietsbrug voorlopig in rivier

bouwbreed

NIJMEGEN/ZWOLLE ­ De fietsbrug over de Waal bij Nijmegen moet voorlopig op het ponton in de rivier blijven staan. Door de extreem lage waterstand kan de 235 meter lange brug niet zoals voorgenomen in september worden vastgemaakt aan de spoorbrug over de Waal.

Dat heeft ProRail, die verantwoordelijk is voor het bevestigen van de brug, laten weten. Voor het invaren en vastmaken van de fietsbrug Snelbinder is een van de grootste drijvende bokken van Nederland nodig en daarvoor is de vaargeul voorlopig veel te ondiep. Wanneer de operatie nu plaats zal hebben is nog volstrekt onduidelijk, aldus een woordvoerder van ProRail.

De fietsbrug gaat Nijmegen verbinden met het nieuwe noordelijke stadsdeel aan de Betuwse kant van de Waal. De brug bestaat onder andere uit een boog, die de rivier overspant. Die boog is de afgelopen maanden door de aannemer gebouwd op een speciaal platform in de uiterwaarden van de rivier.

Reageer op dit artikel