nieuws

Nieuwe stap Alcan in Pechiney­bod

bouwbreed Premium

montreal ­ De Canadese aluminiumproducent Alcan heeft een nieuwe stap gezet op weg naar de vijandige overname van de Franse branchegenoot Pechiney. Het bedrijf heeft het bod aangemeld bij de Europese Commissie. Het is de eerste stap op weg naar de vereiste toestemming van de commissie voor de overname.

Begin juli dit jaar heeft Alcan een vijandig bod gedaan op Pechiney dat neerkomt op 3,4 miljard euro. Pechiney verzet zich daar heftig tegen. Onder meer proberen de Fransen de Canadezen van het lijf te houden door overname van de aluminiumactiviteiten van het Brits­Nederlandse Corus. Als dat lukt, hoopt Pechiney dat de Europese Commissie de overname afkeurt, omdat Alcan dan een te dominante positie zou verwerven op de Europese markt.

Reageer op dit artikel