nieuws

Nieuw onderzoek ambtenarij Hoorn

bouwbreed

hoorn ­ Acht nieuwe mogelijke gevallen van bouwfraude binnen de eigen organisatie vormen voor de gemeente Hoorn aanleiding voor nieuw onderzoek. De gemeente heeft daarvoor opdracht gegeven aan onderzoeksbureau Deloitte en Touche.

Het nieuwe onderzoek vloeit voort uit de verklaring die ex­directeur A. Bos van Koop Tjuchem tegenover de parlementaire enquêtecommissie aflegde. Hij sprak toen van een aantal ‘corrupte’ ambtenaren waarvan er ten minste acht uit Hoorn zouden komen. De gemeente Hoorn kent de namen niet en het OM wil geen actie ondernemen op basis van de gegevens zoals die bekend zijn.

Ambtenaren van de gemeente hebben inmiddels een onderhoud met ex­directeur Bos gehad, maar die wil nog steeds geen namen noemen. Want, zo volhardde Bos tegenover de gemeentelijke onderzoekers, hij heeft niet als klokkenluider willen fungeren om individuele ambtenaren aan de schandpaal te nagelen. In de gesprekken had Bos het volgens juridisch medewerker van de gemeente, F. Groenendijk, over 26 gevallen van frauderende of corrupte ambtenaren.

Signalen van buiten en gesprekken in de wandelgangen van het stadhuis sterken het college in de indruk dat er meer aan de hand is dan aanvankelijk werd gedacht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels