nieuws

Na buy­out wil Argex Europa veroveren

bouwbreed

kruibeke ­ Een klein jaar heeft het geduurd voordat het huidige management van Argex zich eigenaar mocht noemen. De voormalige dochter van CBR, op zijn beurt weer dochter van Heidelberg Cement en het Zwiterse Holcim, wil nu snel Europa veroveren, te beginnen met Frankrijk.

Het gemiddeld jonge management van Argex heeft er duidelijk zin. De gelegenheid voor de buy out deed zich voor omdat de giganten Heidelberg en Holcim terug wilden naar de core business, cement, zware aggregaten en beton. Daar paste de kleine kleispeler, omzet 9 miljoen euro met 70 man, niet in.

De vijf bestuurders van de Boomse kleikorrelproducent hebben met twee andere personen de buy­out met privé vermogen gefinancierd. De vijf hebben samen 85 procent van de aandelen. De producent zet 50 procent van de 400.000 kuub korrels af in België, 25 procent in Groot­Brittannië en de rest in Nederland en Duitsland via het verkoopkantoor in Gouda en Frankrijk en Luxemburg.

De nieuwe eigenaren willen naar de toekomst toe vooral sleutelen aan de commerciële structuur van het bedrijf. Van producent en verkopers van de lichtgewicht korrels en bijbehorende producten wil het bedrijf veel meer meedenken met de klanten en daarvoor ook producten ontwikkelen. Vol trots vertelt de algemeen directeur dat op dit gebied al het nodige in gang is gezet.

Reageer op dit artikel