nieuws

Lokale aannemers Wilnis ‘redden dorp’

bouwbreed Premium

wilnis ­ De gemeente ‘vergat’ in de hectiek na de dijkdoorbraak de alarmsirene in werking te stellen. De lokale aannemers rond Wilnis hadden geen geluidssignaal nodig om ernst van de situatie in te schatten: zij kwamen, zagen het meterslange gat en ondernamen actie.

‘Dankzij het snelle ingrijpen van onze bouwvakkers is een grotere ramp voorkomen’, aldus een bewoner van de getroffen wijk. Projectleider Raymond Rijk van aannemersbedrijf Vobi was een van de eersten die uit bed werd gebeld. Tegen drie uur in de ochtend kwam hij op de dijk. Om 9 uur in de avond stond hij er nog. ‘De hele dag bezig geweest, ontzettend veel moeten regelen’, zegt hij, onderwijl zware vrachtwagens met rijplaten richting dijk dirigerend.

Daadkrachtig

Reageer op dit artikel