nieuws

Kalk centraal op jaarlijks instandhoudingssymposium

bouwbreed

utrecht ­ Dit jaar staat kalk als bindmiddel centraal op het jaarlijkse instandhoudingssymposium. Het symposium draagt de titel KIJK op KALK en is georganiseerd door de Rijksdienst voor de Monumentenzorg (RDMZ) en Verstegen & Stigter Culturele projecten.

Kalk dient in Nederland al eeuwen als bindmiddel voor metsel­ en voegmortels maar heeft sinds de introductie van Portland cement steeds meer toepassingsterrein verloren.

Volgens hoofd instandhoudingstechnologie van de RDMZ ir. E.J. Nusselder is dat maar ten dele waar en op het symposium van 10 september willen de organisatoren alle belangstellenden uit het bouwvak dan ook graag aantonen dat schelp­ en steenkalk nog steeds een eerste positie in de bouwpraktijk verdienen.

Problemen

Reageer op dit artikel