nieuws

Kalbfleisch nieuwe topman kartelpolitie

bouwbreed Premium

den haag ­ Mr. P. Kalbfleisch wordt de nieuwe directeur­generaal van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Het kabinet benoemt hem per 22 september op die post. Pieter Kalbfleisch (1947) is nu nog vice­president van de rechtbank in Den Haag. Voor 1986 was hij advocaat en procureur bij de rechtbanken in Haarlem en Arnhem.

De nieuwe DG treedt na negen maanden radiostilte in de voetsporen van A. Kist die in december naar de universiteit van Leiden vertrok. Kalbfleisch wacht de lastige taak om de bouwfraude af te handelen en concrete boetes op te leggen. Ook zal hij moeten beslissen in hoeverre de bouwsector volgend jaar nog extra aandacht krijgt van de kartelpolitie en of de Vinex­locaties opnieuw onderwerp van onderzoek worden.

Reageer op dit artikel