nieuws

‘Je proeft dat je in een gitaar rondloopt’

bouwbreed

hilversum ­ Een ontmoetingsplek voor gitaristen in een gebouw dat de vorm heeft van een gitaar. Het idee van initiatiefnemers R. de Vos en J. Wiggers uit Hilversum begint steeds meer vorm te krijgen.

“We hebben niet alleen de potentie een pand in de vorm van een gitaar ergens neer te zetten, ook qua programmering is het erg interessant”, zegt Wiggers. Het moet volgens hem een podium worden voor niet alleen bekende gitaristen, maar vooral ook voor jong talent. Dat is er nog niet in Nederland. “Er spelen gigantisch veel mensen gitaar in Nederland. Neem alleen al alle bandjes, in elke groep zit wel een gitarist”, zegt hij, zelf een fervent gitaarliefhebber.

Een aantal projectontwikkelaars heeft al gereageerd op het plan. Van projectontwikkelaar C. Mul uit Amsterdam kreeg Wiggers ­ meteen nadat hij zijn verhaal vertelde ­ een stuk land aangeboden langs de A9. “Van straatniveau af heeft het gebouw al een fantastische vorm, maar vanuit het vliegtuig gezien landend op Schiphol zou je het gebouw in anamorfose ook mooi kunnen zien liggen.”

Gitaarbouwer De Vos kwam zes jaar geleden met het idee voor een gitaarcafé. In zijn atelier en gitaarwinkel in Hilversum gebeurt ‘het’ al. Bekende en onbekende gitaristen drinken er al tokkelend graag het biertje dat De Vos nog wel kan aanbieden, maar een echt podium is het niet en “margarita’s worden er ook niet geschonken”.

Bij toeval hoorde Wiggers, ontwerper van beroep, van het idee en het liet hem niet meer los. In het dagelijks leven ontwerpt hij van alles, van commercials tot computeranimaties. Hij overtuigde De Vos met zijn eerste schetsen en later een maquette van een compleet gebouw in de vorm van een gitaar. “Ik weet wel iets van bouwen, ik heb ook vaak decors ontworpen, maar van funderingen, de infrastructuur er omheen en dergelijke weet ik niets, dat hoef ik ook niet te weten.”

Natuurlijk

Reageer op dit artikel