nieuws

‘Janssen de Jong heeft niet aan Booi betaald’

bouwbreed

willemstad/son en breugel ­ Janssen de Jong heeft geen geld betaald aan de Antilliaanse politicus R. Booi. Dat laat bestuurder P. van Gulik van het Brabantse bouwbedrijf weten in reactie op verklaringen van een oud­directeur van het grond­, weg­, en waterbouwbedrijf Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS).

Voormalig directeur C.L. van De Antillen NV, een dochteronderneming van KWS, noemt Janssen de Jong in verband met een onderzoek van het openbaar ministerie naar corruptie op de Caribische eilandengroep. De uitlatingen maken deel uit van een proces­verbaal dat maandag is gebruikt in een rechtszaak waarvoor zestien verdachten zijn gedagvaard. De KWS­directeur is één van hen.

Directielid Van Gulik van Janssen de Jong reageert geïrriteerd op de beschuldigingen: “Wij vinden meneer Booi helemaal niet zo aardig en hebben dus geen enkele reden om hem geld te geven. Het is ook volledig tegen onze bedrijfspolitiek in om zoiets te doen. Het komt altijd uit en dan word je chantabel”.

De ex­medewerker van KWS bekende verder dat M. Liberia­Peters, oud­premier van de Nederlandse Antillen, in de periode van 1988 tot 1993 bij zijn onderneming op de loonlijst had gestaan. De politica zou in die periode 5.000 Antilliaanse guldens per maand hebben ontvangen. Liberia­Peters ontkent de beschuldigingen, KWS wil niet reageren.

Reageer op dit artikel