nieuws

Hout­ en Bouwbond kribbig over drift tot bezuinigingen

bouwbreed Premium

odijk ­ Het kabinet verwart verantwoordelijkheid met bezuinigingsdrift. Dat vindt voorzitter Dick van de Kamp van de Hout­ en Bouwbond CNV.

“Voor het kabinet is verantwoordelijkheid nemen het zelf extra sparen voor het vroegpensioen en meer risico bij de ziektekosten. Niks anders dus dan bezuinigen”, foetert Van de Kamp in vakbondsblad De Opbouw. De voorzitter van de Hout­ en Bouwbond signaleert dat de regering op tegenvallers steevast reageert met extra bezuinigingsmaatregelen. “De meerderheid van de economen in Nederland staat een andere aanpak voor. Het kabinet is gefixeerd op cijfers. Het zijn daar in Den Haag veredelde boekhouders. Op Prinsjesdag zullen we zien in hoeverre het kabinet rekening houdt met alle kritiek uit de samenleving”. Van de Kamp beschouwt het thema verantwoordelijkheid als het besef dat je aangesproken kunt worden op het handelen. “Toon initiatief en zet je in voor goede werkomstandigheden. Geef de ondernemingsraad en medezeggenschap de ruimte. En vergeet vooral scholing niet”.

Reageer op dit artikel