nieuws

Hochtief zakt terug in de rode cijfers

bouwbreed

essen ­ Hochtief is de eerste helft van het jaar in de rode cijfers beland. De grootaandeelhouder van Ballast Nedam koerst af op een vergelijkbaar operationeel resultaat als vorig jaar, maar durft geen raming te geven van de nettowinst. In 2002 boekte het concern een positief resultaat van 90 miljoen euro.

In de eerste zes maanden van het jaar raakte Hochtief 7 miljoen euro achterop. In de vergelijkbare periode vorig jaar boekte het concern uit Essen nog een winst van 81 miljoen euro. De neergaande trend wordt vooral veroorzaakt door ongunstige valutaeffecten vanwege de zwakke Australische en Amerikaanse munt. Gerekend in lokaal geld zijn de activiteiten van Hochtief in de eerste helft van het jaar flink toegenomen.

De omzet van Hochtief daalde in de eerste zes maanden van het jaar met 10,1 procent tot 5,4 miljard euro. Doorslaggevend is de krimp bij de Amerikaanse dochter Turner en Leighton uit Australië. De omzet nam bij het tweetal af met liefst 700 miljoen euro.

In overige segmenten slaagde Hochtief belangrijke groei te realiseren.

Teleurstellend

Reageer op dit artikel