nieuws

Heijmans in toptien van Rabo Securities

bouwbreed Premium

amsterdam ­ Heijmans is de enige beursgenoteerde bouwer die in de toptien van beursfavorieten van Rabo Securities zit. De topvijf haalt de Rosmalense bouwer niet. In een rapport over Mid en Small Caps constateert Rabo een zware onderwaardering voor de kleinere beursfondsen.

Sinds 1995 doen de kleinere beursgenoteerde bedrijven het 18 procent beter dan de grote jongens die in de AEX zijn genoteerd, zo laat Rabo Securities weten. Verbazingwekkend is dan te zien dat die bedrijven gemiddeld een lagere koers­winstverhouding hebben terwijl ze wel 50 procent meer dividend opleveren.

Ook om andere redenen vindt Rabo dat de mid en small caps best eens wat meer aandacht van de beleggers mag krijgen. Sinds 1999 zijn er 28 van deze bedrijven van de beurs verdwenen als gevolg van overnames. De kopende partij was dan bereid om een premie van 30 tot 70 procent te betalen op de beurskoers.

Reageer op dit artikel