nieuws

Glas Achmeatoren in Leeuwarden breekt

bouwbreed

Glas Achmeatoren in Leeuwarden breekt

LEEUWARDEN ­ Het panoramadek van de Achmeatoren in Leeuwarden is afgesloten voor publiek vanwege een spontane glasbreuk in één van de ramen. Achmea heeft inmiddels een onderzoek ingesteld dat moet uitwijzen wat de oorzaak van het gebarsten glas is. “Aan de hand van het onderzoek kunnen we vaststellen of de glasbreuk van het 2 bij 3 meter grote raam toeval is of dat het bij de andere ramen ook kan gebeuren”, vertelt B. Tiemersma, woordvoerder van Achmea. “We hebben, nadat we de breuk ontdekten, meteen de toren afgezet en de gemeente en overige instanties ingelicht. Gezien de historie van de toren willen we geen enkel risico lopen.”

De toren blijft gesloten voor het publiek totdat de resultaten van het onderzoek bekend zijn. Het kapotte raam is ondertussen beschermd met een bekisting aan de buitenkant. Volgens Tiemersma kan het nog wel twee maanden duren voordat het kapotte glas wordt vervangen. “De levertijd bedraagt zes tot acht weken. Het nieuwe glas wordt met behulp van een kraan van 114 meter hoog in het panoramadek van de toren gezet.”

Reageer op dit artikel