nieuws

Gat in kade Zutphen in september dicht

bouwbreed

ZUTPHEN ­ Het ingenieursbureau van Gemeentewerken Rotterdam zal in september een groot gat in de kademuur in Zutphen dichten. Afgelopen week werd geconstateerd dat het terras bij de kiosk aan de IJsselkade ernstig is verzakt. De gemeente wil calamiteiten voorkomen door een noodvoorziening te treffen.

Vanuit het terras zal een toegangsschacht worden gegraven om bij het gat te komen. Het gat in de keermuur is zo groot dat er 30 kubieke meter zand nodig is om het gat te vullen. Vervolgens wordt er een synthetisch doek overheen gespannen om het gat definitief af te dichten met stortsteen. Deze maatregel zal de situatie ter plekke stabiliseren.

Oorzaak voor de ernstige verzakking is de lage waterstand in van de IJssel door de droogte. De maatregel vergt 100.000 euro. De werkzaamheden nemen een maand in beslag.

Reageer op dit artikel