nieuws

Gasexplosie in coffeeshop

bouwbreed

amsterdam ­ Energiebedrijf Nuon stelt een uitgebreid onderzoek in naar de gasexplosie in een coffeeshop aan het August Allebéplein in Amsterdam­West.

Ook politie en brandweer onderzoeken de explosie waarbij drie gewonden zijn gevallen. Hieronder zijn twee werknemers van aannemer Vermeer die in opdracht van Nuon gasleidingen hadden vervangen. Ze zijn naar het AMC in Amsterdam en het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht.

Al sinds de ochtend waren er problemen met de gasleiding. Allereerst trok een shovel, die de fundering van de naastgelegen bioscoop aan het slopen was, de leiding naar de coffeeshop kapot. Vervolgens draaide de Nuon­hulpdienst de gaskraan naar de shop dicht en schakelde de aannemer in om de leiding te vervangen. Bij het gebruikelijke ontluchten ontstond er door onbekende oorzaak een gasexplosie, die de voorgevel van het etablissement eruit blies. De derde gewonde was een klant. Panden in de nabije omgeving hebben geen schade opgelopen.

Reageer op dit artikel