nieuws

‘Flodderwijk’ Sittard in de uitverkoop

bouwbreed Premium

sittard ­ In de dure en landelijk bekende Sittardse wijk De Kollenberg staan tientallen villa’s op grote kavels te koop. Meestal gaat het om stille verkoop. De prestigieuze wijk, gebouwd in de jaren zestig, werd bekend als decor van de speelfilm Flodder.

Volgens makelaars in de regio willen vooral oudere mensen verkassen uit de wijk, en is de wijk sterk vergrijsd. De economische recessie speelt nauwelijks een rol: de huizen zijn gewoon te groot geworden voor de ouden van dagen, die een stuk kleiner willen gaan wonen.

Veel van hen verhuizen naar de Maastrichtse wijk Céramique. De gemeente Sittard anticipeert op de verhuiswens door de bouw van levensloopbestendige woningen in appartementen in de binnenstad van Sittard, die omringd worden door (zorg­)voorzieningen.

Volgens de gemeente vertrekken de meeste mensen uit het oudste en meest karakteristieke deel van de Kollenberg. “Sommige woningen worden ook platgegooid, er komt nieuwbouw voor in de plaats”, zegt de woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel