nieuws

Esha sluit fabriek, 35 banen op de tocht

bouwbreed

groningen ­ Esha Holding sluit een fabriek in Duitsland waar ongeveer 35 mensen werken. Dat meldt FNV Bondgenoten. De directie van de Groningse asfalt­ en bitumenleverancier bevestigt dat er gewerkt wordt aan een stroomlijning van de organisatie waarbij niet kan worden uitgesloten dat er arbeidsplaatsen verdwijnen.

Het aantal banen dat mogelijk wordt geschrapt, durft bestuurslid C. van Gerwen van Esha niet te noemen. “Dat is uiterst prematuur en leidt alleen maar tot onrust. Daar worden we niets wijzer van.” De leiding van het bedrijf wil transparanter werken en past daarom de structuur van de organisatie aan. Daarbij wordt het dertigtal onderdelen waarin Esha nu is verdeeld, gebundeld in vier divisies.

“Op het moment werkt iedereen in zijn eigen koninkrijkje en gaat zelfstandig de markt op. Dat is niet transparant. Niet voor onze medewerkers, niet voor de banken en ook niet voor onze investeerders”, ligt Van Gerwen de plannen toe. Daarnaast noodzaken de slechte economische omstandigheden het bedrijf om kritisch naar de kosten te kijken.

Bij Esha, dat is voortgekomen uit het Groningse Smid & Hollander, werken zo’n 800 mensen. De helft van alle medewerkers zit in Nederland. Het bedrijf heeft vestigingen in heel Europa en is ruim twee jaar geleden overgenomen door het Griekse Alfa Alfa Holding.

Onhandig

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels