nieuws

Ernstige overstroming in Noorse tunnel

bouwbreed

oslo ­ De Noorse rijkswaterstaat ziet zich na een ernstige en volkomen onverwachte overstroming in de ruim 7 km lange tunnel onder de Oslofjord gedwongen tot actie. Alle tunnels zullen aan een veiligheidscheck worden onderworpen, te beginnen met de 52 tunnels van meer dan 3 km lang.

De medio 2000 in gebruik gestelde Oslofjordtunnel is na het incident een week lang gesloten geweest en is pas afgelopen zondagmiddag weer vrijgegeven voor het verkeer. Het water bleek urenlang ongehinderd binnen te kunnen dringen omdat de pompen niet bleken te werken, terwijl geen van de alarmsystemen functioneerde. Pas toen een auto door de laag water in een slip terecht kwam en tegen de tunnelwand botste ontdekte men dat de veiligheidsnormen ver waren overschreden.

Reageer op dit artikel