nieuws

Erasmusbrug trilt onder Dance Parade

bouwbreed

den haag ­ Diskjockeys van de Dance Parade in Rotterdam moesten op de Erasmusbrug van de politie de volumeknop laag draaien. De brug trilde sterker onder de deinende massa dan vooraf gedacht.

Niet het geluid, maar de dansende mensen waren verantwoordelijk voor de vibraties. Om die tot bedaren te brengen, moest het geluid tijdelijk even stilgezet. Het besluit werd zaterdagmiddag genomen door de politiecommandant.

Bij de opening van de Erasmusbrug in 1996 werd al een protocol opgesteld voor een dansfestijn op het brugdek. Volgens ir. J.H. Reusink van de dienst Gemeentewerken Rotterdam gebeurde dat niet zozeer om de constructie te beschermen, want een deinende meute is niet in staat een brug berekend op zwaar verkeer schade toe te brengen. Maar voor het publiek is zo’n slingerende brug geen prettig gevoel, weet de constructeur.

Vertrappen

Reageer op dit artikel