nieuws

Engelse vinding voor zachte landing

bouwbreed Premium

oenkerk ­ Gebroeders De Vries Kruipruimte Isolatie in Oenkerk brengt waarschijnlijk eind deze maand een nieuw product op de Nederlandse markt. Het gaat om ‘Soft Landing’, een vangzak gevuld met polystyreen. Het idee voor de valbescherming is afkomstig van een Engelse uitvinder.

“In Engeland wordt het product al langer gebruikt”, vertelt Germ de Vries. “De vangzakken worden met hetzelfde materiaal gevuld als we voor kruipruimte­isolatie gebruiken. Vanwege deze overeenkomst zijn we ook benaderd met de vraag het product op de Nederlandse markt te brengen.”

De zakken zijn 2,5 meter lang, 55 centimeter hoog en 55 centimeter breed. “Je kunt de zakken met gespen aan elkaar verbinden zodat er één grote matras ontstaat in de gewenste vorm en omvang”, verklaart De Vries de werking. Het product ‘soft landing’ is gecertificeerd tot een valhoogte van zeven meter. “Boven de 3,5 meter kun je het beste een valnet gebruiken maar dat is niet altijd mogelijk. Denk aan utiliteitsbouw met veel palen. Daar kun je geen vangnet ophangen. Valzakken bieden de oplossing.”

De kosten van de zakken zijn nog niet bekend. De Vries gaat ze zowel verkopen als verhuren. Het product gaat 2,5 jaar mee. “Daarna is de veerkracht dusdanig afgenomen dat ze niet meer geschikt zijn als valbescherming. De inhoud van de afgeschreven zakken gebruiken we dan weer voor kruipruimten.”

Reageer op dit artikel