nieuws

Energiebedrijf wil alle gasleidingen in Twente checken

bouwbreed Premium

almelo ­ Het energiebedrijf Cogas uit Almelo wil de gas­ en elektraleidingen van alle huurwoningen in Twente periodiek controleren.

Zo’n zestig woningcorporaties zijn door Cogas gevraagd de inspecties te mogen uitvoeren. Voorts wil het energiebedrijf alle Twentse gemeenten informeren over hoe ze hun rol als toezichthouder voor de veiligheid van deze installaties kunnen vervullen.

De recente gasexplosies in Den Haag en Rotterdam hebben de discussie over verantwoordelijkheid en toezicht op de gas­ en elektrainstallaties weer doen oplaaien. Volgens manager D. de Boer van Cogas kan hierover echter geen misverstand bestaan. “De gemeenten zijn toezichthouder. Zo is dat geregeld sinds de wijziging van de Woningwet in 1992. De woningcorporaties zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van de installaties. Daarom begrijp ik niet waarom iedereen elkaar nu de bal toespeelt. De taken en verantwoordelijkheden liggen heel duidelijk”, aldus De Boer.

Ervaring

Reageer op dit artikel