nieuws

Eisen aan glasvezels in beton gelijkgesteld

bouwbreed

Eisen aan glasvezels in beton gelijkgesteld

delft ­ De eisen aan glasvezels die als wapening in beton fungeren zijn binnenkort in geheel Europa gelijk. Maar fabrikanten van producten van staalvezel­ en glasvezelbeton en keuringsinstituten kunnen nu al werken met drie Europese normontwerpen. Hierin zijn de eisen en methoden opgenomen voor het bepalen van het behoud van sterkte van glasvezels en cement en beton, algemene regels voor de productiecontrole, een beproevingsmethode voor staalvezelbeton en de bepaling van de buigtreksterkte. Het gaat om: NEN­EN 14649, NEN­EN 14650 en NEN­EN 14651. De normen zijn te bestellen bij NEN­klantenservice, telefoon (015) 2690391, fax (015) 2690271, e­mail: bestel@nen.nl of via de website: www.nen.nl

Commentaar op de normontwerpen is mogelijk bij NEN­Bouw tot 27 augustus. Nadere informatie is verkrijgbaar bij normalisatie­adviseur bij NEN­Bouw ir. A. Venemans, telefoon: (015) 2690280. E­mail: annemieke.venemans@nen.nl.

Reageer op dit artikel