nieuws

Duikers speuren naar verzonken kasteel

bouwbreed Premium

Duikers speuren naar verzonken kasteel

MAASTRICHT/ELSLOO ­ Duikers onderzoeken deze week oude muren in de Maas bij Elsloo. Opdrachtgever projectorganisatie De Maaswerken vermoedt dat het gaat om restanten van het voormalige kasteel van Elsloo uit de twaalfde eeuw, maar zeker is dat niet. Het onderzoek moet daarin meer duidelijkheid verschaffen. Twee jaar geleden liet De Maaswerken al een akoestische studie naar de resten van de muren in de Maas doen. Het huidige onderzoek, dat zich zowel boven als onder water afspeelt, moet meer informatie opleveren over de omvang, de aard en de toestand van de muurresten. Vanwege de lage waterstand in de Maas wordt het onderzoek nu uitgevoerd. De muurresten in de Maas bij Elsloo steken bij lage waterstand boven het water uit. Kasteel Elsloo zou op de flank van de Scharberg hebben gestaan, een 20 tot 30 meter hoge terrasrand aan de oostkant van de Maas. De datering van het kasteel zou teruggaan tot in de twaalfde eeuw.

Reageer op dit artikel