nieuws

Dodehoekspiegel geeft zelden beter zicht

bouwbreed

amsterdam ­ De verplichte dodehoekspiegel voor vrachtwagens geeft in veel gevallen nauwelijks beter zicht.

Bij 85 procent van de vrachtwagens blijkt de spiegel niet goed afgesteld of niet aan de eisen te voldoen. Dit blijkt uit controles van de verkeerspolitie Amsterdam. De dodehoekspiegel moet het zicht van de vrachtwagenchauffeur verbeteren, in het bijzonder als deze rechtsaf slaat. Om een eind te maken aan de ongevallen met fietsers en voetgangers, werd de spiegel dit jaar verplicht voor vrachtwagens.

Nu die niet het gewenste resultaat oplevert, pleit de Amsterdamse politie voor een verplichte instructie voor vrachtwagenchauffeurs. Zij blijken vaak slecht op de hoogte van de zichteisen en weten niet hoe zij zichtverbeterende voorzieningen moeten afstellen.

Reageer op dit artikel