nieuws

Deventer krijgt vierde tunnel onder spoor

bouwbreed Premium

den haag ­ Staatssecretaris Schultz Van Haegen (verkeer en waterstaat) onderschrijft de noodzaak om in Deventer een vierde tunnel onder het spoor aan te legen. Om de verkeersproblemen in de stad op te lossen worden momenteel in een gezamenlijk project drie spoorwegovergangen vervangen door tunnels. Deze liggen in respectievelijk de N348, Holterweg en Atalanta.

Het bleek niet mogelijk de vierde overweg in dit gebied, in de Zweedsestraat, direct in het project op te nemen. Wel is duidelijk dat ook deze spoorovergang ongelijkvloers zal moeten worden, aldus de staatssecretaris. Het engineeringstraject hiervoor is daarom gestart. De planning is de bouw in september volgend jaar te beginnen.

Alle vier de werken worden door ProRail uitgevoerd in opdracht van de gemeente en provincie. De kosten worden gedeeld.

Reageer op dit artikel