nieuws

Deventer bedrijven tegen woningbouw

bouwbreed

DEVENTER ­ Vijftien bedrijven in en rond het Havenkwartier in Deventer gaan een stichting oprichten om zich georganiseerd te verweren tegen grootschalige woningbouw in het gebied. De ondernemers vrezen dat de bouw van woningen zal leiden tot beperkingen in hun bedrijfsvoering.

Deventer wil een deel van het verpauperde Havenkwartier herinrichten en samen met publieke partners zeker duizend woningen realiseren. De bedrijven, waaronder Akzo Nobel, hebben al bezwaar aangetekend tegen het voorbereidingsbesluit van de gemeente, waarin de bestaande situatie voor twee jaar is bevroren. Het belang van een goede invulling van het gebied wordt door de ondernemers niet betwist, maar zij vinden dat de huidige mogelijkheden voor hen in stand moeten worden gehouden.

Reageer op dit artikel