nieuws

Daling prijs voor eengezinswoning

bouwbreed

apeldoorn ­ Eengezinswoningen en appartementen zijn afgelopen maand gemiddeld 1000 euro goedkoper geworden. Een eengezinswoning kostte in juli in doorsnee 223.000 euro. Voor een appartement moest 152.000 euro worden neergeteld. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

De prijsdalingen hadden geen invloed op de gemiddelde huizenprijs. Die bleef staan op 205.000 euro, omdat eengezinswoningen duurder zijn en veel meer worden verkocht, waardoor het totale effect relatief nihil was.

De huizenprijzen liggen nog wel hoger dan een jaar geleden. In juli 2002 moest voor een eengezinswoning 219.000 euro worden neergelegd en bedroeg de gemiddelde prijs van een appartement 150.000 euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels