nieuws

D66: ‘Per ongeluk’ nieuwe taxibaan voor Schiphol

bouwbreed Premium

amsterdam ­ Schiphol werkt aan de bouw van een extra taxibaan, zonder dat de Tweede Kamer hiervoor expliciet toestemming heeft gegeven. Dat heeft het Tweede­Kamerlid Van der Ham (D66) gisteren gezegd. Volgens Van der Ham is de besluitvorming over de baan er in het verleden “doorgeglipt”. Hij wil een vervroegde evaluatie van de Luchtvaartwet.

De directie van Schiphol zou de baan over een paar jaar in gebruik willen nemen. Het gaat om een taxibaan naar de nieuwe Polderbaan. Het aantal luchtvaartbewegingen zou via het westen van Aalsmeer fors kunnen toenemen.

De taxibaan zou, via een later bijgevoegde passage, in de nieuwe Luchtvaartwet terecht zijn gekomen, zonder dat kamerleden dat in de gaten hebben gehad. Volgens Van der Ham van D66 is de bepaling in de wet over de extra baan indertijd “te warrig en te ondoorzichtig” opgeschreven.

Onduidelijk

Reageer op dit artikel