nieuws

Commissie scheidt Jorritsma en bouwbedrijf bij conflict

bouwbreed Premium

almere ­ Een onafhankelijke commissie treedt in Almere op als bemiddelaar en beoordelaar mocht er zich een conflict voordoen tussen de gemeente en Jorritsma Bouw.

Deze afspraak heeft de gemeente Almere met de kersverse burgemeester Annemarie Jorritsma gemaakt. Jorritsma, die maandag wordt geïnstalleerd, is samen met haar echtgenoot Gerlof eigenaar van de Gerlof Jorritsma Holding, gelieerd aan Jorritsma Bouw. Dit bedrijf is ook actief in Almere.

De commissie staat onder voorzitterschap van de Almeerse ombudsman N. Salomons. Zij is voormalig Tweede­Kamerlid voor de PvdA en eveneens ombudsman van de gemeente Amsterdam. De exacte werkwijze van de commissie wordt nog verder uitgewerkt.

Gemeente en Jorritsma willen met de afspraken bij voorbaat al de schijn van belangenverstrengeling de kop in drukken.

Reageer op dit artikel