nieuws

CNV doet water bij de wijn in looneis

bouwbreed Premium

den haag ­ Het CNV is bereid de lonen volgend jaar alleen met een vast bedrag te laten stijgen. Dat komt neer op een eenmalige som geld bovenop het loon en telt niet mee bij cao­onderhandelingen in het jaar daarop. Dit zei CNV­voorzitter Terpstra gisteren.

Het CNV doet deze stap om de economie te versterken, onder voorwaarde dat het kabinet een serie voorstellen van de vakcentrale overneemt. Als tegenprestatie moet het kabinet deeltijdontslag en ­pensioen invoeren. Met de eenmalige loonsverhoging wil het CNV ook de koppeling van uitkeringen en lonen in stand houden.

Andere bonden en werkgevers reageerden positief. VNO­NCW is vooral te spreken over Terpstra’s ideeën rond pensioenen, lonen en wao. De vakcentrale FNV noemt de voorstellen interessant.

Reageer op dit artikel