nieuws

Cementberg Holcim daalt tot 141 miljoen Duitsland voor bouwstoffenreus nog steeds een mijnenveld

bouwbreed Premium

jona ­ De Zwitserse bouwstoffenreus Holcim heeft in de eerste helft van het jaar zijn omzet met 11,7 procent zien dalen tot 3,9 miljard euro. De winst zakte met 8,4 procent terug tot 182 miljoen euro.

De druk op de resultaten komt vooral van de afgelopen jaar 17,2 procent lager gewaardeerde dollar. Ook moest Holcim de gevolgen opvangen van de strenge winter en de scherpe prijsconcurrentie in belangrijke regio’s. Ondanks de lastige omstandigheden slaagde het concern de eerste zes maanden van het jaar zijn operationele resultaat in lokale munten met 5,9 procent te verhogen.

De productie van cement nam de eerste zes maanden met 0,6 procent af tot 141 miljoen ton. De afzet van cement en klinkers steeg met 2,9 procent tot 44,8 miljoen ton. De verkoop van toeslagstoffen nam met 1,3 procent toe tot een volume van 42,9 miljoen ton. De afzet van transportbeton steeg met 3,2 procent tot 12,6 miljoen kuub.

Europese markten

Reageer op dit artikel