nieuws

Bouwvergunning Vlietland Ziekenhuis

bouwbreed Premium

den haag ­ De Raad van State heeft deze week het laatste protest tegen de nieuwbouw van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam­Nieuwland weggewuifd. Na drie jaar procedureel getouwtrek kan de uitvoering nu daadwerkelijk van start.

Afgelopen vrijdag werd de bouwvergunning met veel ceremonieel aan de Raad van Bestuur van het Vlietland Ziekenhuis overhandigd. De verwerping van het laatste protest door de Raad van State maakt een einde aan “een lange procedure van voorbereiding” zoals een woordvoerder van de gemeente het omschreef. Goedkeuring van het bestemmingsplan dateert al van drie jaar terug. De zaak was aangespannen door de Stichting tot behoud van het nog in gebruik zijnde Holy Ziekenhuis’ die voor de Vlaardingse Holy­locatie ijverden.

Het nieuw te bouwen streekziekenhuis is het toekomstig onderkomen van het gefuseerde Holy­ziekenhuis in Vlaardingen en het Schielandziekenhuis in Schiedam. De planning is dat medio november de eerste paal de grond in gaat. De nieuwbouw naar een ontwerp van het architectenbureau EGM omvat 53.000 vierkante meter en wordt gerealiseerd voor 127 miljoen euro. Bij het zorgcomplex komen 750 parkeerplaatsen die op maaiveld worden gerealiseerd. Bouwkundig gezien is dit ziekenhuis een nieuwe loot aan de stam volgens L. Elting, voorzitter Raad van Bestuur van het ziekenhuis. De uitvoering is in handen van de bouwcombinatie Strukton/Van der Linden. De ingebruikname staat zomer 2006 gepland.

Reageer op dit artikel