nieuws

Bouwtak Bouygues loopt forse klappen op

bouwbreed Premium

saint quentin ­ De bouwdivisie van Bouygues heeft in het in de eerste helft van het jaar een omzetverlies moeten slikken van 12,3 procent. Terwijl het Franse concern vorig jaar nog 6,8 miljard in de boeken schreef, reikte de polsstok in de eerste maanden van dit jaar niet verder dan 6,0 miljard euro.

De sterk inkrimpende bouwactiviteiten bij Bouygues worden nog verdoezeld door de werkzaamheden in wegenbouw en transacties in de hoek van het vastgoed. Bouygues Construction zag zijn omzet met liefst 26,6 procent slinken tot 2,2 miljard euro. Wegenbouwer Colas slaat zich met een daling van 0,8 procent tot 3,2 miljard euro relatief gemakkelijk door de verslechterde economische omstandigheden heen. De omzet van vastgoedbedrijf Bouygues Immobilier daalde met een half procent tot 596 miljoen euro.

Bouygues loopt vooral klappen op in het buitenland. De internationale activiteiten van Construction daalden de eerste zes maanden met 15 procent. Op de thuismarkt bedroeg de terugslag slechts 4 procent. Wegenbouwer Colas slaagde zijn binnenlandse omzet met 5 procent te verhogen. Internationaal echter namen de activiteiten met 9 procent af. Van sterke invloed zijn de negatieve valuata­effecten door de zwakke Amerikaanse dollar en het Britse pond.

Groei

Reageer op dit artikel