nieuws

Bouw Volgerlanden vlotgetrokken

bouwbreed Premium

den haag ­ De woningbouwproductie moet omhoog en het ministerie van VROM helpt. Externe adviseurs bekijken de situatie ter plekke en dragen oplossingen aan. Zo ook in Volgerlanden. Het team bestaat uit een ambtenaar van het ministerie en twee externe deskundigen.

Zelfstandig adviseur M. Duijnker krijgt september 2002 een telefoontje van het ministerie met de vraag of zij wil meewerken in een aanjaagteam. Zij hoeft niet lang na te denken, want ze heeft zojuist haar functie als bestuursvoorzitter bij corporatie Portaal overgedragen en heeft haar handen vrij. Op dit moment houdt zij zich gemiddeld drie dagen per maand bezig met het ‘aanjagen’ van de woningbouwproductie.

In oktober 2002 krijgt zij de bouwprojecten Volgerlanden in Hendrik­Ido­Ambacht en Stad in de Zon in Heerhugowaard toegewezen. Bij het laatste project zijn de externe deskundigen niet op bezoek geweest, maar coachen ze de VROM­medewerker die is belast met het project.

Reageer op dit artikel