nieuws

Boskalis laakt gebrek aan onderhoud waterwegen

bouwbreed Premium

amsterdam ­ Boskalis­topman R. van Gelder wijt de droogteproblemen voor een belangrijk deel aan het gebrek aan investeringen in de waterbouw en onderhoud aan waterwegen.

Hij zei dit bij de presentatie van de halfjaarcijfers van de Papendrechtse baggeraar. “Het is evident: als er meer planmatig gebaggerd zou zijn, was het probleem met de lage waterstanden in de grote rivieren er niet geweest. De bal ligt wat dat betreft bij de overheid. Wij zijn er klaar voor”, aldus Van Gelder. Hij memoreerde nog eens uitspraken van oud­gedeputeerde F. Tielrooij die als voorzitter van de Commissie Integraal Waterbeheer enkele jaren geleden al pleitte voor de aanleg van waterbekkens om de gevolgen van een droogteperiode op te kunnen vangen. “Ook die kunnen wij aanleggen.”

Van Gelder optimisme over investeringen in de gww­sector in Nederland zijn evenwel niet hoog gespannen. De toestand van de markt waarin hij zich beweegt noemde hij voor Nederland onzeker.

Op pagina 2: Boskalis houdt winst keurig op niveau.

Reageer op dit artikel