nieuws

Bilfinger Berger groeit 20 procent

bouwbreed

mannheim ­ Bilfinger Berger heeft zijn omzet in de eerste helft van het jaar met 20 procent opgekrikt tot 2,5 miljard euro. Het aandeel van de dienstverlening is door de integratie van bedrijven als Rheinhold & Mahla en HSG toegenomen tot een kwart van alle activiteiten.

Dankzij krachtig bijsturen heeft Bilfinger Berger zichzelf een sterke positie verworven om opnieuw de vleugels uit te slaan. In Groot­Brittannië wordt het concern uit Mannheim steevast aangewezen als de grootste kanshebber om de Britse activiteiten van Ballast Nedam over te nemen.

Gezien de sterke financiële positie van Bilfinger en de interesse van de onderneming voor markten waar de publiek­private samenwerking al heeft wortel geschoten, kan niemand verrast zijn als de Britse tak van Ballast in handen komt van het bedrijf uit Mannheim. Bilfinger heeft door de verkoop van zijn inbreng in verwarmingsspecialist Buderus 533 miljoen euro aan liquide middelen in kas. Het eigen vermogen van de Mannheimers bedraagt 29 procent.

In Australië is Bilfinger ­ dankzij de deelneming in Baulderstone Hornibrook ­ bijzonder actief bij het binnenhalen van publiek­private samenwerkingsprojecten. In de deelstaat Victoria mag het concern exclusief een voorstel formuleren om twee gevangenissen te bouwen en 25 jaar te beheren. De opdracht brengt een omzet van 100 miljoen euro in het laadje. Begin dit jaar startte Baulderstone met de aanleg van een twee kilometer lange toltunnel onder het centrum van Sydney. Met het project zijn investeringen gemoeid ter waarde van 520 miljoen euro.

Dienstverlening

Reageer op dit artikel