nieuws

AZC wordt nieuw bedrijventerrein

bouwbreed

SIDDEBUREN ­ Het asielzoekerscentrum (AZC) in Siddeburen moet worden omgebouwd tot nieuw bedrijventerrein. Dat plan heeft D66 in de gemeenteraad van Slochteren gelanceerd.

Volgens de fractie doet zich met het opdoeken van het AZC een unieke kans voor om relatief eenvoudig en goedkoop een bedrijventerrein te realiseren. De infrastructuur op een gunstige plek langs de N33 en vlakbij het dorp Siddeburen is uitermate geschikt voor vestiging van bedrijven. Siddeburen kampt met een ernstig tekort aan bedrijfsruimte.

Het bestaande bedrijventerrein in Siddeburen is nagenoeg vol en ook elders in de gemeente zijn nauwelijks nog bedrijfslocaties beschikbaar. D66 heeft daarom B en W gevraagd of op de hoek Oudeweg­Oostwoldjerweg een bedrijventerrein kan worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan moet daarvoor worden gewijzigd, aangezien bij de komst van het AZC destijds de toezegging werd gedaan dat de locatie na afbraak weer haar oude landbouwbestemming zou terugkrijgen. D66 wil weten of de betrokken partijen daar nu vanaf willen stappen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels