nieuws

AVBB schort overleg met Reprorecht op

bouwbreed

den haag ­ Het Algemeen Verbond Bouwbedrijf (AVBB) heeft het overleg met de Stichting Reprorecht opgeschort. Daarmee valt toch niet te praten, stelt de vertegenwoordiger van het bouwbedrijfsleven vast. De stichting gaat volgens de bouwkoepel volstrekt voorbij aan de praktijk in bouwondernemingen. Daarom wordt nu de politiek gevraagd in te grijpen. Die is verantwoordelijk voor de activiteiten van de stichting.

“Wij waren verbaasd over de hoogte van de bedragen die bouwbedrijven in rekening worden gebracht en hebben de stichting gevraagd hoe ze die hebben berekend”, schetst AVBB­woordvoerder P. Wouters. “Die duidelijkheid is niet gegeven.” Cijfermateriaal dat is gebruikt om de heffing bij bouwbedrijven te onderbouwen, wenste de stichting niet te verstrekken.

Een ander bezwaar van de bouwsector is de manier waarop het bedrag in rekening wordt gebracht. Kort voor de zomersluiting valt de aanslag in de bus en de bezwaartermijn loopt af tijdens de vakantieperiode. Een verzoek om de bezwaartermijn in verband hiermee te verlengen, werd eveneens van de hand gewezen.

De vergoedingen voor kopiëren zijn wettelijk geregeld via een algemene maatregel van bestuur. De minister van Justitie heeft de Stichting Reprorecht daarbij aangewezen om het geld te innen. Het tarief bedraagt vierenhalve cent per kopie. De overheid moest al langer voor haar kopieerrechten betalen.

Bezwaar

Reageer op dit artikel