nieuws

Alle partijen onderschrijven wens voor nieuwe brug over het Spaarne

bouwbreed

haarlem ­ Een nieuwe brug over het Spaarne is zeker geen overbodige luxe. Dat blijkt wel nu autoverkeer over de Waarderbrug slechts beperkt mogelijk is, omdat het bewegingsmechanisme keer op keer blijft haperen.

De Waarderpolder, de naam zegt het al, is van oorsprong een polder. “Het is een schiereiland en voor de af­ en aanvoer van de industrie daar zijn we afhankelijk van twee bruggen”, zegt D. Veldmaat, voorzitter van Industriekring Haarlem. “Nu de Waarderbrug maar op bepaalde tijden kan worden gebruikt, is het helemaal een ramp.”

De gemeente Haarlem heeft begin juli besloten het aantal brugbewegingen te minimaliseren omdat de brug alleen via een speciale procedure veilig kan worden geopend. Zij is nu achttien uur per dag gesloten. Alleen in de spitsuren kan het wegverkeer erover.

Schadeclaim

Reageer op dit artikel