nieuws

Akkoord over bouw centrum Nieuwegein

bouwbreed Premium

den haag ­ Het college van Nieuwegein en Corio Nederland Retail hebben een akkoord bereikt over de herontwikkeling van de binnenstad van Nieuwegein.

Eerdere onderhandelingen tussen de partijen liepen spaak doordat de gemeente het bod van Corio te laag vond. Ook was er onenigheid over het aantal woningen. Beide zaken zijn nu opgelost: het bod is hoger en het aantal woningen is toegenomen.

Het winkelcentrum wordt uitgebreid. Er komt een warenhuis en boven de winkels komen 300 tot 350 woningen. In het oosten van het centrum komt onder andere een nieuw gemeentehuis en een cultureel centrum. De gemeente, Corio en ontwikkelingscombinatie AM Vastgoed/ ING Real Estate Development zijn van plan fors te investeren in de ontwikkeling van de binnenstad. Hoe hoog deze investering is wil een woordvoerder van de gemeente niet zeggen. Aan het einde van dit jaar komt hier meer duidelijkheid over.

Als alles volgens planning verloopt begint de bouw in 2005. Maar voordat het zover is moeten de gemeenteraad en de raad van commissarissen van Corio en van AM Vastgoed/ING Real Estate Development het akkoord goedkeuren.

Reageer op dit artikel