nieuws

Aanleg jachthaven in Groningen vertraagd

bouwbreed Premium

Aanleg jachthaven in Groningen vertraagd

groningen ­ Er is een conflict ontstaan tussen de gemeente Groningen en vastgoedontwikkelaar TCN uit Nieuwegein over de aanleg van de Reitdiephaven aan de rand van de stad. Het gevolg is dat het nog zeker een jaar duurt voordat met de jachthaven wordt begonnen. Kern van het conflict is de vraag wie de te verwachten tekorten op de exploitatie, geschat op 2 miljoen euro, voor zijn rekening neemt.

De jachthaven, met een oppervlakte van 6 hectare en goed voor driehonderd nieuwe ligplaatsen, is onderdeel van de Vinex­locatie Reitdiep. De nieuwbouwwijk moet plaats bieden aan 1600 woningen, winkels en kantoren. TCN, ontwikkelaar van de jachthaven, is van mening dat de gemeente het exploitatietekort van de haven kan compenseren met winsten uit de andere sectoren. Groningen heeft echter laten weten niet voor de verliezen te willen opdraaien.

De komst van de Reitdiephaven zal het aantal aanlegplaatsen in de stad in één klap verhogen van 115 naar 415 en geeft daarmee het vaartoerisme in de gemeente Groningen een flinke impuls. Met de aanleg is een bedrag gemoeid van ruim 6,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel