nieuws

Aalberts ziet winst met kwart stijgen

bouwbreed Premium

langbroek ­ Aalberts Industries heeft in de eerste helft van 2003 de nettowinst ten opzichte van een jaar eerder met 24 procent zien stijgen naar 25,6 miljoen euro. De omzet van de leverancier van onder andere fittingen en leidingsystemen voor gas, water en verwarming steeg in dezelfde periode iets minder dan eenvijfde naar 395,1 miljoen euro.

De scherpe stijging van zowel de omzet­ als de winstcijfers wordt veroorzaakt door een aantal overnames die het afgelopen en dit jaar werden gerealiseerd. De onderneming uit Langbroek laat weten te blijven investeren in de uitbreiding van het marktaandeel in landen waar het bedrijf al actief is.

Zonder het positieve effect van de nieuwe bedrijfsonderdelen in Frankrijk, Duitsland en Scandinavië zou de omzet licht zijn gedaald.

Een stagnerende export naar het Midden­Oosten, die zich de komende twaalf maanden naar verwachting zal herstellen en de lage koersen van de Amerikaanse dollar en het Britse pond zijn verantwoordelijk voor de geringe autonome omzetdaling.

Reageer op dit artikel