nieuws

Zweedse Royal Star in Europese top

bouwbreed

Zweedse Royal Star in Europese top

stockholm ­ De Zweedse houtindustrieconcerns AssiDomän Timber en Mindab gaan de versnippering in hun branche te lijf met een fusie. De bundeling van de twee houtfabrikanten onder de naam Royal Star resulteert in een omzetniveau van 550 miljoen euro en een plaatsje in de Europese topvier. De fusie legt ook de basis voor een positie als attractieve samenwerkingspartner en leverancier voor de leidende Europese bouwmaterialenbedrijven, zo heet het in de toelichting bij het iniatief.

Royal Star produceert jaarlijks via 13 zagerijen (met samen 15 procent van de totale Zweedse zaagcapaciteit) zo’n 2,3 miljoen kubieke meter hout. Voor verdere veredeling op eigen terrein heeft het nieuwe concern 5 locaties.

Circa 15 procent van de omzet wordt via het veredelingssegment van het bedrijf geboekt. Achter de fusie staan de moederconcerns van AssiDoman Timber en Mindab, de bosbouwspelers Mellanskog (1,8 miljoen hectare bosareaal) en Sveaskog (3,5 miljoen hectare).

Reageer op dit artikel