nieuws

Zeeland uitschieter met hogere prijzen op woningmarkt

bouwbreed

nieuwegein ­ Zeeland blinkt uit op de woningmarkt. Terwijl de prijsstijging van de huizen elders in het land tot stilstand is gekomen, werden de woningen in de zuidwestelijke provincie afgelopen jaar 3,8 procent duurder. In Zeeland gingen in het tweede kwartaal van dit jaar de woningen van de hand voor gemiddeld 165.000 euro. Vijf jaar geleden brachten de onderkomens in doorsnee net geen ton op.

De prijs van de Zeeuwse appartementen steeg dit voorjaar ten opzichte van het eerste kwartaal in 2003 met 8,8 procent tot 135.000 euro. De vrijstaande woningen echter daalden binnen drie maanden 15.000 euro in prijs en zakten tot het niveau van 238.000 euro.

Wie in Zeeland van een koophuis af wil, moet gemiddeld 66 dagen geduld hebben eer de makelaars van de NVM een koper gevonden hebben. De verkooptijd van appartementen nam in vijf jaar af van 115 naar 49 dagen. Vrijstaande woningen stonden drie jaar geleden slechts 50 dagen in de verkoop. De periode is inmiddels meer dan verdubbeld tot 112 dagen.

In Zeeland wordt voor een vierkante meter koopwoning 1393 euro neergeteld. Bij vrijstaande woningen en appartementen kosten de meters respectievelijk 1696 en 1551 euro.

Meterprijs

Reageer op dit artikel