nieuws

Woonzorg bouwt grootste ouderencomplex uit historie

bouwbreed

haarlem ­ Heijmans IBC Bouw uit Almere gaat in Haarlem het Reinaldahuis bouwen. Opdrachtgever Woonzorg Nederland, de grootste landelijke organisatie voor seniorenhuisvesting, realiseert hiermee het grootste woonzorgcomplex uit haar geschiedenis.

Met een oppervlakte van 38.000 vierkante meter gaat het Reinaldahuis onderdak bieden aan 68 koopappartementen, 106 huurwoningen, een parkeergarage, 120 zorgappartementen, 30 verpleegappartementen, een Thuiszorgkantoor, een bibliotheek en groepspraktijken van fysiotherapeuten en huisartsen. Het Reinaldahuis is een bekende naam in Haarlem. Sinds 1972 stond aan de Leonard Springerlaan 1 (hoek Prins Bernhardlaan) en aan de Prinses Beatrixdreef in Haarlem een bejaardentehuis. Aangezien dit gebouw sterk verouderd was en niet meer voldeed aan de moderne eisen die gesteld worden aan ouderenhuisvesting, is besloten dit pand volledig af te breken en op dezelfde plek te herbouwen.

Bij het ontwerp van de appartementen is uitgegaan van de woonwensen van senioren van 55 jaar en ouder. De bouwkundige opzet, extra aandacht voor veiligheid, toegankelijkheid, comfort en zorgvoorzieningen, is erop gericht bewoners zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen.

Het ontwerp van het Reinaldahuis is van architectenbureau Alberts & Van Huut BV, dat ook het KPMG­gebouw in Amstelveen en het gebouw van de Gasunie in Groningen heeft ontworpen. Installateur W.A. Kemkens­Brands BV uit Veenendaal doet de werktuiginstallatie en Heringa & Wuthrich BV uit Haarlem de elektra­installatie.

Eind oktober 2003 wordt begonnen met de bouw en als alles volgens planning verloopt wordt het hele centrum eind 2005 opgeleverd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels