nieuws

Welling sluit vestiging Weert wegens tekort aan orders

bouwbreed Premium

didam ­ Bouwbedrijf Welling sluit haar vestiging in Weert. Door een teruglopend aantal orders is de zuidelijke vestiging van het Didamse aannemingsbedrijf niet langer levensvatbaar.

Bij de vestiging Weert werken 37 man. Welling onderhandelt met de vakbonden over een sociaal plan, zegt directeur J. de Bruijn. Hij verwacht dat de vestiging eind dit jaar, begin volgend jaar definitief de poorten sluit. Tot die tijd worden lopende projecten afgerond. “In Limburg is veel onrust in de markt”, schetst De Bruijn de problemen. “Veel grote projecten komen tot een eind, nieuwe worden alsmaar uitgesteld. Maar op een gegeven moment heb je toch orders nodig.” De Bruijn ziet veel andere bouwbedrijven wel tot 20 procent onder de kostprijs werken. “Dat kun je een of twee keer doen, maar niet veel vaker. Dat hou je niet vol.” Behalve in Weert, heeft de aannemer vestigingen in Wijchen, Breda en Didam. Daar zijn geen problemen. In totaal zijn er 325 werknemers in dienst. Volgens vakbond FNV Bouw is voor de 36 werknemers van vestiging Weert collectief ontslag aangevraagd. De bond noemt de financiële situatie van het bedrijfsonderdeel zorgwekkend. “Al sinds het jaar 2000 zijn er aanhoudende verliezen.” Het sociaal plan moet eind deze maand gereed zijn.

Reageer op dit artikel